Санду: якщо РФ буде загрожувати Молдові - ми будемо захищатися

Понеділок, 17 жовтня 2022, 13:38

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що якщо Росія у якийсь спосіб буде загрожувати територіальній цілісності Молдови, країна буде вживати заходів для свого захисту.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker, цитуючи заяву на спільному брифінгу з президенткою Грузії.

Мая Санду сказала про це, коментуючи інцидент із російськими ракетами, які 10 жовтня летіли до цілей в Україні через повітряний простір Молдови. 

Президентка зазначила, що з перших днів після 24 лютого Молдова турбується про те, як подбати про безпеку своїх громадян, та веде перемовини з партнерами щодо сприяння у посиленні обороноздатності Молдови. За її словами, про результати цього діалогу повідомлять публічно, коли з’явиться більше конкретики. 

"Сподіваюся, подібної ситуації не буде, але якщо Росія посміє у якийсь спосіб загрожувати територіальній цілісності і суверенітету Молдови, то, зрозуміло, ми будемо вживати заходів для захисту", - сказала Мая Санду.

10 жовтня три російські ракети, запущені по цілях в Україні, пролетіли через повітряний простір Молдови. Їх зафіксували поблизу Рибниці, Сорок і Флорешт. У Міноборони Румунії заявили, що пуски могли бути здійснені з морських або наземних платформ у західній частині Криму. 

Молдова у зв’язку з цим викликала посла Росії, а Мая Санду закликала Москву поважати кордони Молдови. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: