Угруповання військ РФ і Білорусі проведе навчання з бойовими стрільбами і пусками ракет

Понеділок, 17 жовтня 2022, 19:07

Міністерство оборони Білорусі заявило в понеділок, що проведе навчання з бойовою стрільбою і пуски зенітних керованих ракет в рамках спільного з російськими військами угруповання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Військові частини (РФ - ред) зі складу з'єднань планують розмістити на чотирьох полігонах Республіки Білорусь у східній і центральній частині країни, після чого вони розпочнуть проведення заходів бойової підготовки", - сказав начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міністерства оборони Білорусі Валерій Ревенко на брифінгу для військових дипломатів, акредитованих при міністерстві оборони Білорусі, у понеділок.

"Основним змістом будуть тактичні навчання, зокрема з бойовою стрільбою і пусками зенітних керованих ракет, тактико-спеціальні заняття з відпрацюванням питань інженерного обладнання рубежів", - повідомив Ревенко.

"Склад російської частини угруповання, терміни і райони розгортання можуть уточнюватися, і визначаються виходячи з обстановки, що складається", - зазначив він.

За його словами, "у рамках створення угруповання на територію Білорусі прибуває одне механізоване з'єднання Західного військового округу Збройних сил РФ". Це до 9 тис. осіб особового складу, близько 170 танків, до 200 бойових броньованих машин і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм, сказав він.

Нагадаємо, 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що він і президент РФ Владімір Путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

За його словами,  Білорусі пішла на це через необхідність зміцнення своєї безпеки "через стрімку зміну ситуації".

Лукашенко також заявив про скоре прибуття у країну військових РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: