Литва додатково закуповує у США 300 броньованих позашляховиків JLTV

Вівторок, 18 жовтня 2022, 15:46

Литва підписала договір про додаткову закупівлю 300 американських броньованих легких позашляховиків бойової тактичної підтримки JLTV (англ. Joint Light Tactical Vehicle).

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Міноборони Литви.

"Ця додаткова закупівля 300 броньованих позашляховиків у США є одним з найважливіших кроків у модернізації литовської армії. Наша військова співпраця зі США зростає, і разом ми можемо зробити внесок у безпеку східного флангу НАТО. Ми надсилаємо потужний сигнал нашим союзникам, що Литва не лише всіма силами підтримує Україну, яка воює, а й дбає та інвестує як в свою оборону, так і в оборону всього Альянсу", - сказав міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Разом з 200 позашляховиками, які закуповуються за контрактом 2019 року, підписаним з урядом США, для литовської армії буде придбано загалом 500 таких машин. Вони значно посилять існуючі можливості литовської армії, підвищать мобільність, захист солдатів та бойову міць.

Очікується, що перші позашляховики за новим контрактом будуть поставлені до Литви у 2023 році, а до 2024 року поступово - і всі інші.

Наявні позашляховики баштові, озброєні 12,7-мм кулеметами M2 QCB, перевозять 5 десантників з озброєнням. Виробляє всюдиходи американська компанія Oshkosh Defense.

Перша партія всюдиходів JLTV - 50 одиниць - була передана литовській армії влітку минулого року, всюдиходи вже успішно використовуються литовськими солдатами. Друга партія з 50 одиниць прибуде до Литви у листопаді-грудні цього року, у 2023 році - ще 100 позашляховиків, і так поступово, поки не будуть отримані всі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: