Мелоні після слів Берлусконі заявила, що Італія не буде слабкою ланкою ЄС і НАТО

Четвер, 20 жовтня 2022, 08:36

Італія ніколи не буде "слабкою ланкою" в західному альянсі проти російського вторгнення в Україну.

Про це заявила лідерка "Братів Італії" Джорджія Мелоні, пише "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

У заяві, зробленій у середу ввечері, Мелоні, яку, як очікують, призначать прем'єр-міністром у найближчі кілька днів, сказала, що її уряд матиме "чітку, однозначну лінію зовнішньої політики", і вона вимагатиме "ясності" від усіх міністрів із цього питання.

"Італія повністю і з гордо піднятою головою є частиною Європи і НАТО. Той, хто не згоден із цим наріжним каменем, не може бути частиною уряду - навіть якщо це означає відмову від формування уряду", - заявила Мелоні.

"З нами в уряді Італія ніколи не буде слабкою ланкою на Заході, ненадійною нацією, настільки улюбленою нашими численними недоброзичливцями", - заявила Мелоні.

Жорстка заява прозвучала через кілька годин після витоку ще одного вибухонебезпечного аудіозапису, в якому потенційний партнер Мелоні по урядовій коаліції Сільвіо Берлусконі прямо звинувачує Україну та її президента Володимира Зеленського у війні.

Це не перша скандальна заява лідера "Вперед, Італіє!", присвячена вторгненню Росії в Україну.

Виступаючи в ефірі телеканалу Rai напередодні виборів, Берлусконі, відомий дружбою з президентом РФ, сказав, що до війни проти України "Путіна підштовхнув російський народ, партія, його міністри", а метою вторгнення було начебто утворити в Києві уряд "гідних людей".

Як відомо, Мелоні після перемоги на виборах в Італії пообіцяла підтримку Україні.

Про загрози і очікування від нової влади Італії дивіться у спільному відео редактора ЄвроПравди Сергія Сидоренка та постійної авторки ЄП з питань Італії Вікторії Вдовиченко.

Або читайте статтю: "Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.