У Боснії та Герцеговині новий генпрокурор – його попередниця під санкціями США

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 19:52

Вища рада суддів та прокурорів Боснії та Герцеговини в четвер призначила нового державного (генерального) прокурора – ним став виконувач обов’язків Міланко Кайганіч.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Balkan Insight.

Кайганіч був єдиною кандидатурою на цю посаду, бо Вища рада суддів і прокурорів БіГ раніше відхилила всі інші.

Кайганіч був призначений виконуючим обов'язки головного прокурора державної прокуратури у жовтні 2021 року. Раніше він очолював відділ прокуратури з військових злочинів, а потім став заступником попередньої державної прокурорки Гордани Тадич, яку відсторонили від посади за дисциплінарні порушення.

Попередниця Кайганіча – Діана Каймакович, яка також претендувала на посаду держпрокурора БіГ – нещодавно потрапила під санкції США через зв’язки з криміналітетом.

Американський Мінфін стверджував, що Каймакович покривала наркоторгівлю, допомагала приховувати докази злочинів, попереджала судові переслідування та "іншими способами сприяла кримінальній діяльності в обмін на особисту вигоду".

Новий держпрокурор Боснії і Герцеговини заявив, що очікує на вироки у справах про організовану злочинність, до яких нібито була причетна його попередниця. "Це справжі будуть найскладніші обвинувальні акти в Боснії і Герцеговині на сьогоднішній день", – вважає він.

Читайте також: Вибори під тиском РФ та Туреччини: чи знайде Боснія вихід з глибокої політичної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: