Поліція Кишинева демонтувала "наметове містечко" проросійської партії біля генпрокуратури

Вівторок, 25 жовтня 2022, 17:10

Поліція Кишинева у вівторок повідомила, що демонтувала 20 наметів, встановлених учасниками протесту проросійської партії "Шор" у неділю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Правоохоронці зазначили, що демонтаж наметів був необхідний, щоб забезпечити громадський порядок.

Деякі з наметів були покинуті. Також на місці не було організаторів акції, які зобов'язані там бути, щоб стежити за порядком. Поліцейські намагалися їх викликати, але до кінця перевірки вони так і не з'явилися.

"Ми попереджаємо організаторів протестів, що вони несуть відповідальність за протиправні дії протестувальників", – зазначили в поліції Кишинева та закликали учасників протесту дотримуватися закону, стежити за особистими речами та не допускати на акцію неповнолітніх.

Молдова: проросійська партія встановила намети біля генпрокуратури й створила "народний уряд"

Зазначимо, що понад тиждень тому поліція Кишинева також демонтовувала наметове містечко, встановлене організаторами протесту проти влади.

Протягом останнього місяця проросійська молдовська партія "Шор" регулярно влаштовує протести в Кишиневі, вимагаючи відставки чинного керівництва країни, дострокових виборів та угоди з РФ про зниження ціни на газ.

Раніше антикорупційна прокуратура Молдови опублікувала докази того, що в протестах проти влади беруть участь за гроші.

Зазначимо, що лідер партії-організатора антивладних протестів у Молдові Ілан Шор наразі фігурує у кримінальних провадженнях, зокрема щодо так званої "крадіжки мільярда", і перебуває за кордоном.

Більше читайте тут: "Санду геть!": як Росія та її агенти впливу намагаються скинути прозахідну владу в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: