Пелосі: Іран зробив велику помилку, поставивши Росії безпілотники

Вівторок, 25 жовтня 2022, 20:11

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вважає, що Іран робить світ менш безпечним, постачаючи Росії безпілотники, які використовуються для війни проти України. 

Про це вона сказала після зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Я думаю, що Іран робить велику помилку", - сказала Пелосі.

Іран готовий з Україною розслідувати постачання Росії дронів і обіцяє "не залишитися байдужим"

"Перш за все, ми повинні бути в змозі протистояти безпілотникам... це небезпечна технологія, і її потрібно зупинити", - додала вона.

Пелосі прибула до Загреба в понеділок, щоб взяти участь у парламентському саміті "Кримської платформи". 

"Ми деякий час намагалися укласти ядерну угоду з Іраном, щоб зробити світ безпечнішим, а тепер вони допомагають росіянам і роблять світ менш безпечним", - сказала Пелосі.

Як відомо, Росія останнім часом масово застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе, які фахівці ідентифікують як іранські "Шахед-136", а російські сили використовують їх під назвою "Герань". Тегеран неодноразово заперечував передачу безпілотників Росії. У Білому домі вважають заперечення Ірану неправдою.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном через використання Росією іранських дронів проти України.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: