Німеччина просить Швейцарію дозволити передати снаряди для установок Gepard Україні – ЗМІ

Середа, 26 жовтня 2022, 17:27

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт звернулася до швейцарської колеги Віоли Амгерд із проханням дозволити реекспорт 35-міліметрових снарядів для зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

Як повідомляє "Європейська правда", про це з посиланням на лист пише Spiegel.

У зверненні Ламбрехт зазначає, що українські сили використовують установки Gepard насамперед для захисту критичної інфраструктури та убезпечення морських портів, з яких експортується збіжжя з України.

Через посилення обстрілів інфраструктури з боку Росії Україна постала перед гострою нестачею боєприпасів для Gepard, якими збиває російські безпілотники й крилаті ракети, cтверджує глава німецького Міноборони.

З огляду на "глобальний гуманітарний вплив", який матиме припинення поставок зерна, Ламбрехт пише, що Німеччина і Швейцарія повинні "абсолютно виконати" прохання про постачання боєприпасів.

Як відомо, разом із самохідними зенітними установками Gepard Німеччина також передала 60 тисяч боєприпасів. Досі Швейцарія відмовлялася надавати необхідні ліцензії на реекспорт боєприпасів виробництва цюріхської компанії через прийняте країною правило не постачати озброєння в зони бойових дій.

За даними німецького уряду, Україна отримала 30 установок Gepard з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, напередодні президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр оголосив про передання Україні двох додаткових реактивних систем залпового вогню MARS і чотирьох гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: