Росія готує "практичні кроки" після звинувачень Лондона у підготовці "терактів"

Субота, 29 жовтня 2022, 18:16

МЗС Росії заявило, що спільно з російськими компетентними відомствами опрацьовує практичні кроки через причетність "британських фахівців" до нібито "терактів" у Чорному та Балтійському морях.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Терактами" Росія називає події 29 жовтня у Севастополі, де вранці лунали вибухи, та підрив трубопроводів "Північного потоку", що стався раніше восени.

РФ звинуватила ВМС Британії у підриві "Північних потоків" і причетності до удару по Севастополю

"МЗС Росії спільно з російськими компетентними відомствами опрацьовує практичні кроки у зв'язку з причетністю британських фахівців до підготовки терористичного акту в Чорному морі 29 жовтня та навчання українських військових, про що заявило міноборони Росії", - йдеться у заяві офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової, що була опублікована в суботу.

Захарова додала, що, за даними російських військових, спецслужби Британії також причетні до серії вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" у Балтійському морі. 

"Росія неодноразово виступала за проведення спільного розслідування цих терактів. Відповідні пропозиції були надіслані урядам Данії, Швеції та Німеччини. Те, що західні країни відмовилися від цієї пропозиції, підтверджує: їм є що приховувати. Тепер ми розуміємо, що саме вони ховають" - заявила Марія Захарова.

Раніше Росія заявила, що зупиняє участь у реалізації "зернової угоди" нібито через "теракт" у Севастопольській бухті в суботу вранці.

Міноборони Британії назвало звинувачення РФ вигадками епічного масштабу.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: