Прем'єрка Фінляндії підтримує будівництво стіни на кордоні з Росією

Понеділок, 3 жовтня 2022, 18:38

Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін у понеділок заявила, що бачить підстави для часткового огородження державного кордону з Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

За словами Марін, ідея зведення паркану хороша і до неї слід поставитися серйозно. "Я вважаю, що з цього питання все ще необхідний парламентський консенсус, наприклад, між парламентськими партіями. Однак передумови для ухвалення рішення є", – сказала вона.

Фінська прем’єрка сподівається, що рішення про можливе огородження східного кордону буде ухвалене "швидко". Вона, однак, не уточнила, про які терміни на практиці йдеться.

"Йдеться не про швидкий процес. На це знадобиться кілька років. Саме тому важлива одностайність у зв'язку з ухваленням рішення", – застерегла вона.

Марін не вважає, що паркан значно посилить напруженість у відносинах між Фінляндією і Росією. "Європа перебуває у стані війни. Важко уявити ще більш напружену ситуацію", – заявила вона.

Раніше Прикордонна служба Фінляндії рекомендувала уряду спорудити паркан на принаймні деяких ділянках кордону з Росією "через зміну безпекової ситуації".

Фінляндія має сухопутний кордон з Росією протяжністю близько 1300 км. Згідно з оцінками Прикордонної служби, фізичний бар'єр знадобиться на не більш як 260 км кордону.

Нагадаємо, уряд Фінляндії ухвалив рішення суттєво обмежити пасажирський рух на східному кордоні з Росією з 30 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: