У Нідерландах проходять навчання повітряних сил Falcon Autum за участі чотирьох країн

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:29

Сотні солдатів і десятки гелікоптерів відсьогодні понад два тижні тренуються по всій території Нідерландів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє нідерландський мовник NOS.

У навчаннях Falcon Autumn беруть участь понад тисячу учасників з Нідерландів, Німеччини, Польщі та США і 37 гелікоптерів. Вони відтворюють напад неназваного ворога на країну НАТО і за допомогою змодельованих операцій намагатимуться вибити супротивника.

"Російське вторгнення в Україну дає зрозуміти, що безпека і свобода не можуть сприйматися як щось само собою зрозуміле", - заявили в Міноборони Нідерландів. "Саме тому оборона має першочергове головне завдання - захистити територію Нідерландів та союзників. Для того, щоб мати можливість впоратися з цим завданням, необхідно, щоб існувала регулярна реалістична і широкомасштабна практика", - додали у відомстві.

Від сьогодні і до 18 листопада в провінціях Південна Голландія, Гелдерланд, Лімбург, Дренте і Фрісландія відпрацьовуватимуться повітряно-десантні операції. До навчань залучаються, зокрема, гелікоптери "Чинуки", "Пуми" і "Апачі", які на цей період базуються поблизу міста Вредепел в Лімбурзі.

Перші дні будуть в основному використані для того, щоб навчити війська різних країн працювати разом. Наприкінці цього тижня відбудеться велика спільна акція. Наступного тижня відпрацьовується швидке перекидання військ, на третьому - фінальна частина: повітряний штурм колишнього аеродрому Валькенбург.

Міністерство оборони інформує місцевих жителів, які можуть зазнати незручностей, за допомогою листівок. Також ведеться щоденний запис з місця, де проходять навчання.

Речник Міноборони попереджає, що заїжджати туди не варто: "Хоча навчання частково відбуваються у публічному просторі, вони не є публічним заходом. Тому відвідати навчання не є можливим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: