У Путіна руки в крові українців та росіян – глава МЗС Британії

Понеділок, 31 жовтня 2022, 19:16

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі різко розкритикував президента Росії Владіміра Путіна за розв’язаний ним ракетний терор України та призупинення Москвою участі в "зерновій угоді".

Як повідомляє "Європейська правда", про це Клеверлі заявив у понеділок під час виступу в британському парламенті.

"Єдина мета Путіна – поширити терор, позбавити українські сім'ї світла і тепла. Ніщо з цього не досягає жодної військової мети", – наголосив глава британського МЗС.

Він також закликав Росію припинити перешкоджати "зерновій угоді", додавши, що "ми не повинні дозволити Володимиру Путіну використовувати глобальний голод як важіль для підриву підтримки України".

На думку Клеверлі, ракетним терором і призупиненням участі в "зерновій угоді" Путін мстить цивільному населенню в Україні та в країнах з низьким рівнем доходу по всьому світу за свої військові невдачі.

Окремо британський міністр зауважив, що у війні проти України також гинуть і росіяни.

"Є матері, які думали, що їхні сини йдуть на військові навчання, а потім дізнаються, що вони загинули. На руках Путіна кров. Кров українців, кров росіян, і це – справа його рук, і нічиїх більше", – наголосив він.

Клеверлі вкотре наголосив, що Британія продовжить непохитно підтримувати Україну.

Як повідомлялося, Британія назвала "забезпечення поразки Путіна" та зменшення залежності Європи від російських енергоресурсів найпершими пріоритетами, які бачить для себе у новому форматі європейської співпраці - Європейській політичній спільноті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: