В Амстердамі сквотери зайняли будинок засновника "Яндекса", який перебуває під санкціями ЄС

Понеділок, 31 жовтня 2022, 19:54

Група сквотерів зайняла будинок засновника пошукової системи "Яндекс", російського мільярдера Аркадія Воложа в Амстердамі.

Про це повідомляє NRC, пише "Європейська правда".

Сквотери заявили, що зайняли будівлю, тому що вони "проти війни, проти жадібності олігархів і мільярдерів і проти паразитів, які створюють капітал". На балконі вони вивісили банери з текстом "проти війни і капіталізму".

 

На початку цього місяця дослідження NRC і газети Groene Amsterdammer показало, що російський мільярдер, який перебуває в європейському санкційному списку, володіє будівлею в Амстердамі.

Оскільки росіянин купив нерухомість через компанію на Британських Віргінських островах, вона довгий час залишалася поза увагою нідерландської влади.

1 вересня Волож за власною ініціативою повідомив про свою власність, але через помилки в комунікації між різними міністерствами минуло кілька тижнів, перш ніж це повідомлення потрапило в потрібні інстанції. Воно було заморожено тільки через понад місяць після повідомлення і через два дні після того, як ЗМІ опублікували інформацію про майно.

Це означає, що Волож не має права продавати або здавати будинок в оренду. Також не дозволяється проводити ремонтні роботи.

Група сквотерів розповіла, що вони перебувають у порожній будівлі з вечора четверга. Це підтверджують і сусіди. Сквотери не хочуть пояснювати, як вони сюди потрапили. Також вони не хочуть пояснювати, скільки людей проживає в будівлі. За словами сквотерів, поліція відвідала будівлю в понеділок уранці, але не дала жодних подальших пояснень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: