Франція у грудні проведе міжнародну конференцію для допомоги Україні

Понеділок, 31 жовтня 2022, 20:04

Франція 13 грудня проведе міжнародну конференцію для допомоги України з вирішення проблем, з якими країна може зіткнутися взимку.

Про це йдеться в заяві французького МЗС, пише "Європейська правда".

У міністерстві зазначили, що Франція продовжить мобілізацію сил на підтримку стійкості цивільного населення України, у тому числі у короткостроковій перспективі з наближенням зими, і з цією метою організовує міжнародну конференцію.

"Вона буде спрямована на надання конкретних відповідей на нагальні потреби українського населення та забезпечення послідовності міжнародної допомоги, що надається", - йдеться у заяві.

Франція також засудила російські атаки, здійснені у понеділок вранці, які були спрямовані на критично важливу цивільну інфраструктуру в багатьох регіонах України.

"Таким чином, Російська Федерація продовжує свої цілеспрямовані бомбардування цивільної інфраструктури, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Франція продовжуватиме підтримувати українську владу, Міжнародний кримінальний суд та Євроюст, щоб такі дії не залишилися безкарними", - заявили в МЗС.

Як відомо, 25 жовтня у Берліні відбулася Міжнародна експертна конференція щодо відновлення, відбудови й модернізації України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відбудова України стане складним проєктом "на покоління", але це також можливість і зробити її більш передовою і сучасною, ніж до війни, поєднуючи цей процес із наближенням до вступу у Євросоюз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: