Королева Данії вибачилась за позбавлення онуків титулів

Вівторок, 4 жовтня 2022, 12:40

Королева Данії вибачилася перед своєю родиною після того, як позбавила чотирьох своїх онуків королівських титулів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Однак королева Маргрете II не стала скасовувати своє рішення про позбавлення титулів принца і принцеси дітей свого другого сина, принца Йоахіма.

У заяві, оприлюдненій англійською мовою на сайті данської королівської сім'ї, монархиня висловила "жаль" з приводу того, наскільки це рішення вплинуло на її сина і його сім'ю.

Пояснюючи своє рішення, королева Маргрете написала: "Носіння королівського титулу передбачає низку зобов'язань і обов'язків, які в майбутньому будуть покладені на меншу кількість членів королівської родини. Це коригування, яке я розглядаю як необхідне забезпечення майбутнього монархії, я хочу здійснити у свій час".

"Я прийняла своє рішення як королева, мати і бабуся, але, як мати і бабуся, я недооцінила, наскільки сильно це вплине на мого молодшого сина і його сім'ю. Це справляє велике враження, і за це мені дуже шкода" – заявила Маргрете.

Вона також зазначила, що її онуки є її "гордістю і радістю" і сподівається, що сім'я тепер зможе "знайти мир", щоб пройти через цю ситуацію.

Рішення, яке спричинило розкол у родині, було оголошено 28 вересня і торкнулося її онуків - 23-річного принца Ніколая, 20-річного принца Фелікса, 13-річного принца Генрика та 10-річної принцеси Афіни.

З 1 січня 2023 року всі четверо перестануть називатися принцом або принцесою, і до них перестануть звертатися "його/її королівська високість".

Замість цього вони будуть носити титули графів і графинь Монпеза.

Цей крок викликав суперечки в Данії, кілька членів королівської сім'ї публічно висловили свій шок з приводу цього рішення.

Принц Йоахім звинуватив свою матір у "поганому поводженні" з його дітьми, в той час як його колишня дружина і мати Ніколая і Фелікса, Александра, графиня Фредеріксборзька, заявила, що для цього рішення не було "жодних вагомих причин" і її діти відчувають себе "підданими остракізму".

Принц Ніколай також сказав, що він і його брати і сестри "дуже засмучені" втратою своїх титулів.

Цей крок не вплинув на дітей спадкоємця престолу, кронпринца Фредеріка, які зберегли свої титули, а також не вплинув на лінію престолонаслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: