Іран знову наполягає, що не постачав Росії дрони

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 17:17

Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан заявив, що його країна не постачала Росії жодної зброї – попри наявність численних доказів використання російськими силами іранських безпілотників.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на іранське інформагентство Tasnim, таке Амір-Абдуллахіан заявив під час розмови з главою МЗС Фінляндії Пеккою Хаавісто.

"Хоча деякі країни надали військову допомогу Україні, ми ніколи не надсилали й не будемо надсилати ніякої зброї Росії для використання у війні проти України, оскільки вважаємо, що вирішення цієї кризи – політичне, й надання будь-якої збройної підтримки двом сторонам відтерміновує можливість миру", – сказав глава іранського МЗС.

Кілька днів тому офіційний представник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані також заперечував постачання Росії безпілотників для війни в Україні.

Іран, який постачає Росії дрони, не визнає анексії українських територій

У серпні стало відомо, що Росія отримала від Ірану "сотні" безпілотників, які можуть бути використані під час її повномасштабного вторгнення в Україну – попри заклики Вашингтона до Тегерана не робити цього.

Після цього українські військові не раз збивали іранські безпілотники, які здійснюють атаки на південні міста.

23 вересня українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу іранського посольства у зв'язку з постачанням Росії ударних безпілотників. 

Речник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що Тегеран пропорційно відповість на рішення української сторони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: