Німеччина планує обмежити транспортування живих свійських тварин за межі ЄС

Вівторок, 1 листопада 2022, 16:18

Міністр сільського господарства Німеччини анонсував нові обмеження щодо перевезення живих сільськогосподарських тварин з Німеччини за межі ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euractiv.

Раніше у ФРН обмежили перевезення живих тварин за межі Євросоюзу на забій чи відгодовування, а тепер планують зробити те саме і щодо розведення з середини 2023 року.

"Не можна і далі зберігати ситуацію, коли тварини страждають або гинуть тяжкою смертю у довгих подорожах", - наголосив Джем Оздемір.

Водночас рішення лише на національному рівні недостатньо, оскільки ліцензії можуть погоджуватися також між експортером і країною призначення чи торговим партнером. Тому в уряді розраховують на підтримку ініціативи на рівні ЄС.

"Ми нічого не змінимо, якщо національні обмеження будуть обходити - вивозячи тварин до іншої країни-члена і звідти до третіх країн", - зазначив міністр.

У профільному комітеті Європарламенту вже закликали звернути більше уваги на забезпечення благополуччя свійських тварин, зокрема у питаннях перевезення на великі відстані - наприклад, відмовитись від перевезення живих особин і везти вже туші, або генетичний матеріал, якщо йдеться про розмноження.

Європейське агентство з безпеки продуктів харчування зі свого боку рекомендувало скоротити допустимий час транспортування живих тварин, щоб запобігати поширенню стійких до антибіотиків бактерій.

За кілька тижнів до цього Німеччина приєдналася до Франції, яка запропонувала на рівні ЄС заборонити знищувати на птахофабриках курчат-самців, натомість визначати стать пташенят ще у яйці. Швейцарія підняла це питання ще три роки тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: