На дверях церкви РПЦ у Лейпциґу намалювали червоний символ Z

Вівторок, 1 листопада 2022, 19:45

На вхідних дверях Свято-Олексіївського храму-пам'ятника Руської Слави в Лейпциґу невідомі нанесли ґрафіті у формі літери Z, яка позначає підтримку війни Росії проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Як повідомили в поліції Лейпциґа, вранці в понеділок під час обходу приміщення правоохоронці помітили на дверях "графіті політичного змісту розміром приблизно 0,8 х 0,8 метра", нанесене червоною фарбою.

За інформацією поліції, вони також виявили друге, нерозбірливе графіті навпроти церкви. Чи існує зв'язок між ним і графіті на дверях церкви, поки не встановлено.

Правоохоронці почали розслідування за фактом завдання майнової шкоди та на предмет наявності ознак кримінального правопорушення. Сума завданих матеріальних збитків наразі не встановлена.

Нагадаємо, що в агресивній війні Росії проти України літера Z стала символом підтримки російської влади та армії. На федеральному рівні в Німеччині цей символ не заборонений, але окремі німецькі землі ухвалили таке рішення після початку вторгнення 24 лютого.

Раніше прем’єр-міністр німецької федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер і бургомістр Лейпцига Буркхард Юнг засудили жорстоке поводження з українськими біженцями під час акції протесту, що відбулася в місті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.