Британія викликала заступника посла Ірану через погрози журналістам, які висвітлюють протести

П'ятниця, 11 листопада 2022, 20:43

Заступника посла Ірану у Британії викликали до Міністерства закордонних справ у зв’язку з погрозами, які почали отримувати двоє журналістів, які працюють у Лондоні і висвітлюють іранські протести.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

На початку тижня телеканал Iran International, який працює у Лондоні, повідомив, що журналісти отримують погрози від пов’язаних з Іраном агентів. Імена репортерів вирішили не називати з міркувань безпеки.

Пізніше поліція Лондона офіційно повідомила обом журналіста, що підозри є не просто залякуванням і йдеться про безпосередню реальну загрозу для їхнього життя та їхніх родин. 

"Ми не будемо толерувати погрози життю чи будь-яке залякування на адресу журналістів чи будь-яких осіб, які проживають у Сполученому Королівстві", - заявив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі. 

Нагадаємо, протести в Ірані спалахнули 16 вересня через смерть 22-річної Махси Аміні, затриманої "поліцією моралі" за нібито неправильне носіння хіджабу. За місяць протестів загинули щонайменш десятки людей, у тому числі неповнолітні дівчата. Деякі правозахисні організації нарахували вже сотні загиблих.

Iran International і BBC Persian - серед основних непідконтрольних Тегерану джерел інформації про іранські протести. Оскільки в самому Ірані діє жорстка цензура, люди намагаються відстежувати події через медіа, редакції яких знаходяться за кордоном, а влада намагається обмежити доступ до цих джерел.

Європейський Союз готується запровадити додаткові санкції проти Ірану за жорстоке придушення протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: