Глава МЗС Швеції: не ми, а Україна має визначати прийнятні умови миру

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:43

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом наголосив, що лише сама Україна має визначати прийнятні для себе умови миру.

Як повідомляє SVT, про це він сказав у спілкуванні зі ЗМІ перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС, пише "Європейська правда". 

Міністр коментував ремарку про те, що у Європі є країни, звідки лунають тези про те, що Україна врешті має піти на переговори і погодитися на якісь компроміси з Росією. 

"Я планую наголошувати, що ми маємо працювати над цим (допомогою - ред.) у довгостроковій перспективі. Питання щодо миру завжди має вирішувати Україна, ми не маємо диктувати умови", - наголосив він. 

Він зазначив, що під час майбутнього президентства Швеції у Раді ЄС важливо продемонструвати, що Євросоюз продовжує об’єднано підтримувати Україну. 

На запитання про те, чи мав би ЄС надавати Україні більшу фінансову підтримку, він сказав, що важливо забезпечити підтримку у довгостроковій перспективі та зробити її передбачуваною, щоб Україна мала кошти на функціонування державних установ, заробітні плати та пенсії.  

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони Швеції оголосив, що шведський уряд "найближчим часом" ухвалить рішення про передачу Україні новітніх систем озброєнь. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.