Нідерланди наказали Китаю закрити неофіційні поліцейські відділки в країні

Середа, 2 листопада 2022, 10:53

Китайські поліцейські відділки в Нідерландах повинні назавжди закрити свої двері, оскільки їхня присутність є "неприйнятною".

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра китайському послу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dutch News.

Минулого тижня телеканал FTM і телерадіокомпанія RTL Nieuws повідомили, що дві провінційні китайські служби розгорнули операції в Нідерландах, які використовуються не тільки для надання консульських послуг, але й для моніторингу та тиску на китайських дисидентів.

Міністр закордонних справ заявив RTL, що, хоча очевидно, що бюро, які китайці називають сервісними станціями, надають консульську допомогу, вони не просили дозволу на це, і це є достатньою підставою для того, щоб наказати їх закрити.

Тим часом, міністерство вивчить ситуацію з бюро більш детально і проконсультується з іншими країнами ЄС, де, як вважають, також розташовані поліцейські відділки, сказав Хукстра.

Нагадаємо, Ірландія наказала Китаю закрити неофіційний поліцейський відділок в Дубліні після того, як опублікована у вересні доповідь про права людини пролила світло на екстериторіальну тактику тиску Пекіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: