У Німеччині планують запровадити збір для виробників одноразової продукції з пластику

Середа, 2 листопада 2022, 13:55

Уряд Німеччини в середу підтримав законопроєкт, який вимагатиме від виробників продукції, виготовленої з одноразового пластику, такої як пляшки і стаканчики, платити щорічний збір до фонду, щоб допомогти муніципалітетам з витратами на прибирання сміття.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

За попередніми оцінками, річний дохід фонду складе до 450 мільйонів євро, йдеться в заяві міністерства навколишнього середовища. Виробники будуть платити збір з весни 2025 року, виходячи з кількості продукції, яку вони продали в 2024 році.

"Недопалки, пляшки, стаканчики та одноразові харчові контейнери, на жаль, занадто часто опиняються на узбіччях доріг, у наших парках та лісах і є відображенням кризи сміття", - сказала міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Штеффі Лемке.

"За допомогою нового закону ми протидіємо марнотратству ресурсів і забрудненню навколишнього середовища і в той же час полегшуємо навантаження на міста і муніципалітети", - додала Лемке, член партії "Зелені".

"Багаторазовий пластик, а не пластик, що викидається, має стати новим стандартом", - йдеться в її заяві.

"Зелені" є другою за величиною з трьох партій у правлячій коаліції Німеччини разом з соціал-демократами (СДПН) канцлера Олафа Шольца та меншою за чисельністю ліберальною Вільною демократичною (ВДП).

Плани будуть викладені в Законі про Фонд використання одноразових пластмас, який має бути прийнятий обома палатами парламенту. Фонд буде управлятися Федеральним агентством з питань навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: