Україна працює з хорватським урядом, аби отримати "зелене світло" на участь Хорватії в місії ЄС

Середа, 23 листопада 2022, 12:41

Хорватія не відмовилася тренувати українських військових, і наразі українська сторона працює з Загребом, щоб отримати схвалення місії через хорватський парламент.

Про це Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє "Європейська правда".

 "Мова не йде про відмову Хорватії від тренування українських військових. Дійсно, відповідно до своїх повноважень, президент Зоран Міланович відхилив запит міністра оборони. Водночас це не означає, що рішення не буде ухвалене", - зазначив речник МЗС.

Він поінформував, що нині українська сторона працює з хорватським урядом, аби отримати "зелене світло" на участь Хорватії в тренувальній місії ЄС через хорватський парламент.

"Загреб розглядає дві опції допомоги Україні: тренування українських військовослужбовців на території Хорватії та направлення хорватських інструкторів на територію третьої країни", - поінформував Ніколенко.

Речник МЗС запевнив, що Україна високо цінує підтримку та солідарність з нашою країною з боку хорватського уряду на чолі з Андреєм Пленковичем.

Нагадаємо, президент Хорватії Зоран Міланович, як і обіцяв, відмовився надати попередню згоду на участь військовослужбовців хорватських Збройних сил у місії ЄС, яка організовує підготовку та навчання українських військовослужбовців.

Міністр оборони у відповідь сказав, що зараз для прийняття рішення про участь Хорватії у місії необхідна парламентська більшість у дві третини голосів, і він упевнений, що вона буде отримана.

Як відомо, президент Хорватії неодноразово відзначався антиукраїнськими заявами.

Читайте детальніше на цю тему у статті Проти України та НАТО: що стоїть за скандальними заявами президента Хорватії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: