Президент Литви: потрібно протидіяти дезінформації та спробам РФ переписати історію

П'ятниця, 4 листопада 2022, 11:14

Президент Литви Гітанас Науседа обговорив з експрезидентом Польщі Александром Квасьневським питання безпеки і оборони, історичної пам'яті, боротьби з дезінформацією, війни, яку веде Росія в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія LRT.

Науседа наголосив, що цінує принципову позицію Польщі у контексті війни Росії в Україні та солідарність з Україною, а також потужну політичну та військову підтримку України. Глава держави також завив, що тісна співпраця між Литвою та Польщею необхідна для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні.

За словами Науседи, важливо докладати зусиль для запобігання спробам Росії переписати історію та активно боротися з дезінформацією, яку поширює Росія.

"В умовах війни Росії в Україні питання відповідальності за воєнні злочини та боротьби в інформаційному полі є надзвичайно важливими. Ми не можемо дозволити кремлівській пропаганді безперешкодно поширювати брехню та маніпулювати громадською думкою шляхом перекручування історичних фактів, виправдовувати свою військову агресію та інші протиправні дії у міжнародному просторі. Як на національному, так і на європейському рівні нам необхідно приділяти більше уваги збереженню історичної пам'яті", - сказав Науседа.

Нагадаємо, Гітанас Науседа заявив, що атаки Росії на критично важливі об'єкти інфраструктури в Україні у понеділок є ще одним доказом серйозних воєнних злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: