Новий прем’єр Британії не зміг заперечити, що бізнес його дружини працює в РФ

Неділя, 6 листопада 2022, 08:30

Новий прем’єр Британії та лідер Консервативної партії Ріші Сунак не зміг заперечити на запитання ЗМІ, що індійська компанія, у якій його дружина має частку, досі продовжує працювати у Росії. 

Як повідомляє "Європейська правда", запитання про бізнес дружини Сунаку поставили в ефірі Sky News.

Ведуча переказала інформацію, яка з’являлася в інфопросторі з приводу того, що дружина Сунака, схоже, має частку у індійській компанії Infosys, що займається ІТ-консалтингом, і ця фірма досі має офіс у Москві й співпрацює з російським Альфа Банком.

"Я обраний політик і я тут для того, щоби говорити про те, за що я відповідальний. Моя дружина - ні", - відповів на це Ріші Сунак.

Ведуча погодилася, що хоча дружина прем’єра справді не є британським політиком, але це виглядає дивно у ситуації, коли британські платники податків фінансують допомогу для України і приймають у своїх домівках українців, які опинились за кордоном через війну. "Схоже на те, що при цьому ваша родина заробляє у країні з путінським режимом", - зауважила вона. 

"Не думаю, що це такий випадок, і, як я вже сказав, діяльність усіх компаній - це їхня справа. Ми впровадили значні санкції і всі компанії, за які ми відповідаємо, дотримуються їх так, як і мали би, надсилаючи дуже чітку відповідь на агресію Путіна", - сказав Сунак.

На запитання, чи міг би він сказати те саме про Infosys, прем’єр відповів: "Мені абсолютно невідомо про це, тому що я не пов’язаний з цією компанією".  

Нагадаємо, Ріші Сунак у кінці жовтня замінив на посаді прем’єра Ліз Трасс після невдалої ідеї податкової реформи, через яку вона різко втратила популярність і змушена була піти з посади після рекордно короткого терміну. "ЄвроПравда" детально розповідала про те, ким є Ріші Сунак та чого очікувати Україні від нього та нового уряду.

Посол Британії казала, що очікує на візит нового прем’єра до Києва ближчим часом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.