Іспанія надішле Україні ще 25 генераторів

Понеділок, 12 грудня 2022, 17:01

Іспанія найближчими днями направить в Україну понад 25 електрогенераторів для боротьби з перебоями в електропостачанні, спричиненими російськими атаками, а також прийме ще 200 українcьких військових у січні для тренувань.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю La Sexta заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес.

За її словами, найбільш нагальною для України є потреба в електрогенераторах на тлі зимового періоду, й іспанське оборонне відомство готується до відвантаження понад 25 нових електрогенераторів "завдяки допомозі деяких компаній".

Також, додала глава оборонного відомства Іспанії, країна продовжує брати участь у місії ЄС з підготовки українських військовослужбовців, і в січні до неї прибудуть 200 військовослужбовців, які пройдуть як базову, так і більш спеціалізовану підготовку в таких сферах, як розмінування.

Роблес, яка нещодавно була в Україні, розповіла, що в українців немає відчуття, нібито президент Росії Владімір Путін може поступитися й піти на мирну угоду – вони радше відчувають, що "він усвідомлює, що програє", і тому "його реакція може бути більш жорсткою".

Раніше міністерка оборони Іспанії стверджувала, що її країна має можливість навчати 2400 українських військовослужбовців на рік у межах нещодавно затвердженої місії ЄС.

Роблес відвідала Одесу 1 грудня – того ж дня, коли до посольства України в Іспанії надіслали пакунок із вибухівкою. Коментуючи інцидент, вона заявила, що ні розсилка листів із вибухівкою, ні будь-які інші насильницькі дії не змінять "твердого і ясного" зобов'язання Іспанії підтримати Україну в її обороні проти російського вторгнення.

Читайте також: Пошта 155-го калібру: як вибух у посольстві України має змінити політику Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.