Німеччина: довічно ув’язнений за напад на синагогу на годину захопив заручників у в’язниці

Вівторок, 13 грудня 2022, 10:24

Чоловік, засуджений до довічного ув’язнення за напад на синагогу у німецькому Галле і вбивство двох людей, у в’язниці зумів ненадовго захопити в заручники двох працівників та був поранений під час подальшого спротиву.

Про це повідомляє dpa, пише "Європейська правда". 

Стефан Бальє відбуває покарання у в’язниці біля Магдебурга. Як стало відомо, увечері 12 грудня йому вдалося захопити в заручники двох представників персоналу в’язниці й утримувати їх близько години. Після цього правоохоронці почали масштабну операцію. Під час спротиву він отримав поранення, заручники у підсумку не постраждали. 

Кримінальна поліція у зв’язку з інцидентом почала спеціальне розслідування у в’язниці. Зазначають, що Бальє і раніше відзначався складною поведінкою в ув’язненні. 

Нагадаємо, у 2019 році Стефан Бальє на Йом-Кіпур, головне єврейське свято, спробував увірватися в синагогу в Галле. Коли йому це не вдалося, він вбив двох випадкових людей поряд та поранив ще двох. 

У 2020 році його засудили до довічного ув’язнення. Під час процесу чоловік висловлював антисемітські і расистські погляди.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.