Twitter помилково позначив акаунти норвезьких прем’єра і глави МЗС як "нігерійські"

фото
Вівторок, 13 грудня 2022, 18:19

Акаунти прем’єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Стьоре, міністерки закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт і очолюваного нею відомства у Twitter якийсь час мали помітку "офіційних акаунтів уряду Нігерії".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Помилку вранці у вівторок помітили норвезькі ЗМІ, зокрема VG. У коментарі виданню політична радниця прем’єра Емма Сварва Гіскос повідомила, що про проблему знають і звернулися до служби підтримки Twitter із проханням виправити її.

 

МЗС Норвегії опублікувало окремий допис, у якому звернулося до служби підтримки соцмережі: "Хай як нам подобаються наші чудові двосторонні відносини й близьке алфавітне сусідство з Нігерією, були б дуже вдячні, якби ви позначили нас як Норвегію".

Зрештою, о 16:45 за Києвом помилкове позначення акаунтів було виправлене. У Twitter публічно не коментували, що стало причиною збою.

Раніше повідомлялося, що фінська влада шукає альтернативний канал інформування громадськості після нещодавнього поглинання Twitter Маском і невизначеності щодо майбутнього соціальної мережі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц теж уважно спостерігає за подіями, які відбуваються після покупки соціальної мережі Twitter мільярдером Ілоном Маском і про всяк випадок шукає альтернативи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.