Шольц думає піти з Twitter після його покупки Маском

П'ятниця, 9 грудня 2022, 13:08

Канцлер Німеччини Олаф Шольц уважно спостерігає за подіями, які відбуваються після покупки соціальної мережі Twitter мільярдером Ілоном Маском і про всяк випадок шукає альтернативи. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, йдеться в публікації DW.

За його словами, команда канцлера, з одного боку, спостерігає за розвитком цієї платформи, а з іншого - за альтернативами, які можна використовувати. 

Макрон на зустрічі з Маском обговорив правила щодо контенту в Twitter

"Ми хочемо використовувати багато каналів, щоб охопити користувачів саме на тих сервісах, які вони використовують", - наголосив Гебештрайт у подкасті видавничої групи Redaktionsnetzwerks Deutschland, який вийшов в ефір у ніч на п'ятницю, 9 грудня.

Попри те, що знайти альтернативу Twitter буде непросто, "не можна заплющувати очі, якщо кількість проблематичних тенденцій зростатиме", додав представник уряду. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має у Twitter 600 тисяч підписників.

Раніше повідомлялося, що фінська влада шукає альтернативний канал інформування громадськості після нещодавнього поглинання Twitter Маском і невизначеності щодо майбутнього соціальної мережі.

У Єврокомісії застерегли Маска від допуску путінської пропаганди у Twitter

Наприкінці листопада єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон попередив Маска про те, що він повинен "значно збільшити зусилля" з протидії дезінформації у Twitter для дотримання правил ЄС.

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова, відповідальна за зусилля по боротьбі з дезінформацією в мережі, застерегла Маска через можливу допомогу російському режиму, якщо Twitter не викорінюватиме російську пропаганду щодо війни в Україні.

Маск обіцяв, що компанія дотримуватиметься усіх правил ЄС, що регулюють її діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: