Ісландія пообіцяла 3 млн доларів на підтримку України в умовах зими

Середа, 14 грудня 2022, 09:43

Ісландія пообіцяла виділити загалом 3 млн доларів підтримки для підтримки енергосистеми та фінансової стабільності України.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадоттір після конференції на підтримку України, що проходила 13 грудня у Парижі.

"Для підтримки України в умовах зими, Ісландія обіцяє надати ще 3 млн доларів - для фонду енергетичної підтримки України та бюджетної підтримки через Світовий банк. Зараз дуже важливий час, щоб допомогти Україні захищатися від варварських атак", - написала вона. 

Як повідомлялося, результатом конференції у Парижі стало оголошення державами-партнерами України про надання країні допомоги в розмірі близько $1 млрд для проходження зимового періоду.

415 мільйонів євро будуть виділені на енергетичний сектор України, 25 мільйонів євро – на водопостачання, 38 мільйонів євро – на продовольство, 17 мільйонів євро – на охорону здоров'я та 22 мільйони євро – на транспорт.

Решта коштів ще не розподілена. Усього надати фінансову допомогу пообіцяли 46 країн і 24 міжнародні організації, що брали участь у конференції.

Крім того, за результатами конференції у Франції буде створено платформу з координації допомоги Україні для проходження зимового періоду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.