Новим кандидатом на посаду прем'єр-міністра Болгарії став професор хімії

П'ятниця, 16 грудня 2022, 12:24

Колишній міністр освіти і професор хімії Ніколай Денков буде висунутий кандидатом у прем'єр-міністри Болгарії.

Про це оголосила друга за величиною політична партія країни "Ми продовжуємо зміни", пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

У середу партія ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова не змогла сформувати уряд. Спроба партії "Ми продовжуємо зміни" також, ймовірно, буде невдалою.

Проєвропейська ліберальна партія оголосила, що будуть серйозні переговори про підтримку лише з партією "Демократична Болгарія", однак голосів цих двох політичних сил недостатньо для успішного голосування в парламенті.

"Мета - побачити, що може нас об'єднати. Ті, хто готовий підтримати такий уряд, повинні взяти на себе зобов'язання, що вони будуть працювати над реалізацією політики, яку ми визначили", - сказав Денков.

Денков є прихильником ліберальної реформи болгарської освіти. Він був міністром освіти в трьох тимчасових і одному постійному урядах, але не має досвіду роботи в інших сферах.

Болгарія вже майже два роки перебуває у важкій політичній кризі. Існує ризик, що болгари будуть змушені голосувати на п'ятих загальних виборах навесні 2023 року через конфлікти між основними політичними гравцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: