Польща й Литва пропонують переглядати санкції проти РФ через рік, а не пів року

П'ятниця, 16 грудня 2022, 16:32

На засіданні Європейської ради в четвер Польща й Литва висунули пропозицію переглядати запроваджені ЄС санкції проти Росії кожні дванадцять місяців, а не шість, як зараз.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо", заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Лідери ЄС зберуться на позачерговий саміт в лютому - ЗМІ

"На прохання Польщі та Литви ми внесли пропозицію, щоб санкції проти Росії розглядалися за 12-місячним циклом. Це посилення санкційного пакету. На наступному засіданні ми повернемося до цього і детально визначимося, чи погоджуємося ми на такий термін дії санкцій", – заявив він.

Глава польського уряду додав, що дев’ятий пакет санкцій проти Росії – це спосіб послабити Росію.

"Ми хочемо, щоб якнайшвидше запанував мир. Ми ввели, серед іншого, заборону на інвестиції в гірничодобувну галузь в Росії – цього не було до цього часу. Це дуже важлива форма тиску", – підкреслив він.

ЄС остаточно схвалив 9-ий пакет санкцій проти Росії

Моравецький наголосив, що Європейському Союзу "вдалося зберегти єдність, солідарність і переконання, що мир має запанувати для України і для Європи".

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу затвердила у п’ятницю дев'ятий пакет нових санкцій, спрямованих на посилення тиску на Росію у зв’язку з її війною проти України.

Узгоджений пакет вводить нові заходи експортного контролю та обмеження на товари і технології подвійного призначення, а також товари та технології, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки, значно розширюючи список суб'єктів, пов'язаних з військово-промисловим комплексом Росії. 

Посли ЄС  узгодили дев’ятий пакет санкцій проти Росії за збройну агресію проти України 15 грудня. Утім, Угорщина у процесі перемовин про дев’ятий пакет санкцій проти Росії змогла добитися невключення до нього трьох російських міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: