МЗС Латвії заявило про кампанію з вербування латвійців для завезення іммігрантів

П'ятниця, 16 грудня 2022, 21:41

Міністерство закордонних справ Латвії в останні місяці помітило, що міжнародні організовані злочинні угруповання активно вербують латвійців в соціальних мережах для ввезення іммігрантів із третіх країн під прикриттям перевізників.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Вербувальники нібито обіцяють, що в посадові обов'язки входить перевезення вантажів в Угорщині, Чехії, Хорватії, Польщі та Сербії, та насправді працівникам доручено нелегально ввозити на територію Євросоюзу вихідців з Ірану, Сирії та інших третіх країн.

У латвійському МЗС заявили, що пропозиції про роботу та обіцяна зарплата привабливі, тому, за наявною інформацією, на неї вже погодилися кілька десятків латвійців.

Відомство нагадує, що нелегальне ввезення іммігрантів – це кримінальний злочин, за вчинення якого загрожує арешт і суд у країні скоєння злочину, а покарання за незаконне перевезення іммігрантів суворі.

Якщо громадяни Латвії підозрюють, що їм пропонують незаконну діяльність, МЗС пропонує їм звернутися до найближчого відділку поліції, а родичам, які виявили, що людина пропала в чужій країні і з нею неможливо зв'язатися, звертатися до МЗС із проханням оголосити особу в розшук.

За даними латвійського МЗС, у 2021 році в Угорщині було затримано 11 перевізників нелегальних мігрантів із Латвії, а від початку цього року посольство Латвії в Угорщині отримало інформацію про 30 таких випадків, і їхня кількість продовжує зростати.

Як повідомлялося, кількість нелегальних мігрантів, які в'їхали до Європейського Союзу, значно збільшується з року у рік. За перші 11 місяців 2022 року зовнішні кордони ЄС нелегально перетнули близько 308 000 осіб, що на 68% більше, ніж за той же період 2021 року. Це - найвищий показник з 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: