У 2022 році значно зросла кількість нелегальних мігрантів, що прибули в ЄС

П'ятниця, 16 грудня 2022, 18:49

Кількість нелегальних мігрантів, які в'їхали до Європейського Союзу, значно збільшується з року у рік.

Про це свідчать дані прикордонного агентства ЄС Frontex, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство DPA.

За перші 11 місяців 2022 року зовнішні кордони ЄС нелегально перетнули близько 308 000 осіб, що на 68% більше, ніж за той же період 2021 року. Це - найвищий показник з 2016 року, заявив Frontex.

Операція "Лис": Австрія посилила контроль кордону з Угорщиною через наплив мігрантів

Західні Балкани знову стали найактивнішим маршрутом міграції до ЄС, за даними агентства. У цьому регіоні зареєстрували близько 140 тисяч нелегальних перетинів, що на 152% більше, ніж у 2021 році.

Зокрема, в Італії спостерігалося значне зростання кількості нелегальних мігрантів: до середини грудня Міністерство внутрішніх справ зареєструвало понад 98 000 мігрантів на човнах, порівняно з приблизно 63 тисячі у період з січня по грудень 2021 року.

У той же час до Греції та Кіпру цього року прибуло близько 17 тисяч осіб відповідно.

Біля узбережжя Франції врятували 15 дітей-мігрантів, які спробували дістатися морем до Британії

За даними Міжнародної організації з міграції ООН, цього року майже 2 тисячі мігрантів загинули, намагаючись дістатися Європи через Середземне море.

За даними Frontex, окрім маршруту через Західні Балкани, найактивнішим цього року був маршрут через Центральне Середземномор'я: люди намагалися дістатися човнами до Італії, Іспанії чи Греції.

МОМ відреагувала на доповідь Frontex, закликавши Європу не закривати свої кордони для біженців та мігрантів, а краще організувати міграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: