Президентка Молдови засудила новий ракетний удар РФ по Україні

Четвер, 29 грудня 2022, 11:09

Президентка Молдови Мая Санду засудила масований ракетний удар Росії по Україні вранці 29 грудня, наголосивши, що це відбувається перед святами і знову ціллю стала цивільна інфраструктура.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву вона розмістила у своєму Twitter.

"Атаки проти української цивільної інфраструктури перед Новим роком продовжуються - Росія здійнсила ще один масований ракетний удар по Україні. Рішуче засуджуємо ці безжальні атаки проти українських громадян. Люди мають бути поруч зі своїми близькими, а не ховатися в укриттях від ракет", - написала вона. 

У Прикордонній поліції Молдови повідомили про призупинення роботи усіх пунктів пропуску на кордоні з Україною через ракетні удари. 

Повідомлень про перебої з електропостачанням у Молдові поки не надходило, попри те, що відомо про пошкодження інфраструктури на Одещині. 

Нагадаємо, попередні масовані атаки неодноразово призводили до перебоїв зі світлом у Молдові, енергосистема якої тісно пов’язана з українською.

Також декілька разів - 5 грудня і 31 жовтня - на прикордонній території Молдови падали уламки ракети. Про давнішу відомо, що це були фрагменти ракети, збитої українською ППО, про останню уточнень не надавали. Молдова через це вислала одного російського дипломата, Москва вдалася до дзеркального кроку.

Під час обстрілу 10 жовтня щонайменше три ракети пролетіли над територією Молдови, у зв’язку з чим молдовське МЗС викликало російського посла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.