Українці вважають, що влада має виконати вимоги Брюсселя для вступу в ЄС - опитування

Четвер, 29 грудня 2022, 17:49

Українці підтримують виконання вимог європейських інституцій для прискорення вступу України до Європейського Союзу.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" та соціологічною службою Центру Разумкова у співпраці з "Європейською правдою".

60,3% опитаних вважають, що українська влада має виконати всі необхідні вимоги, 18,6% проти цього. Ще 21,1% опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Крім того, 36,9% опитаних вважають, що, скоріше за все ЄС запропонує Україні повноцінне членство, але тільки після втілення усіх реформ і умов без поступок.

Водночас 22,7% впевнені, що ЄС піде на поступки щодо умов вступу через війну і особливе становище України. Ще 16,9% українців вважають, що навіть після виконання всіх умов ЄС запропонує Україні не повноцінне членство, а інший варіант.

11,7% українців думають, що ЄС лишатиме Україну в статусі "вічного кандидата" на вступ.

Це опитування також засвідчило, що майже 80% українців підтримують вступ України в ЄС, а вступ України в НАТО вважають найкращим варіантом гарантування національної безпеки після російської агресії.

Опитування проведене з 13 по 21 грудня 2022 року на територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Опитано 2018 респондентів за вибіркою, що відтворює демографічну структуру дорослого населення цих територій на початок року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: