Шестеро грузинських добровольців загинули в Україні: потрапили в оточення під Бахмутом

Неділя, 4 грудня 2022, 11:06

В оточення під містом Бахмут на Донеччині протягом останніх днів потрапила група добровольців із Грузії, в результаті було поранено грузинського командира, шестеро бійців – загинули.

Про це в етері грузинського опозиційного телеканалу "Мтаварі" повідомив доброволець Ромео Парулава, передає "Європейська правда".

За його словами, загиблі служили в 57-ій бригаді з березня 2022 року, прибувши з Грузії в Україну.

"Командир поранений. Решта хлопців разом із нашими братами-українцями оточені. Триває боротьба, щоб вивести тих, хто залишився в живих, і винести тіла наших загиблих", – сказав Парулава.

Ситуацію в Бахмуті він описав як "дуже складну", але додав, що тіла загиблих бійців заберуть.

Британська розвідка: захоплення Бахмута могло стати для РФ насамперед символічною, політичною метою

Напередодні стало відомо про загибель під Бахмутом п’ятьох грузинів: Авто Руруа, Ромео Пічхая, Ромео Кварацхелія, Бадрі Маркелія, Мераба Аладашвілі. Ще раніше стало відомо про загибель іншого добровольця, Джаби Хоперії.

У суботу президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила співчуття у зв’язку із загибеллю добровольців.

"У ці важкі хвилини приношу свої співчуття сім'ям, друзям і родичам усіх грузинських бійців, які загинули в Україні", – написала Зурабішвілі у Facebook.

Як уточнює портал "Новости-Грузия", на боці України зараз воюють до 1500 грузинських бійців. Частина проживала в Україні, частина – приїхала туди після початку війни як добровольці.

Перший грузин-доброволець загинув 18 березня. Станом на 4 грудня в боях на боці Збройних Сил України загинули 33 грузини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.