У Чехії розраховують на незалежність від викопного палива РФ в 2024 році

Понеділок, 5 грудня 2022, 10:56

Міністр промисловості та торгівлі Чехії Йозеф Сікела вважає, що проблема імпорту викопного палива з Росії до Чехії може бути остаточно вирішена у 2024 році. 

Про це повідомляє Czech Radio, пише "Європейська правда".

За словами Сікели, Чехія має достатньо газу цієї зими і зараз займається закупівлями на наступний рік. 

"Якщо ми зможемо укласти контракти з Алжиром, Норвегією та Катаром, завершити необхідні нам інтерконектори, такі як, наприклад, газопровід TAL, деякі нові термінали, щоб у нас був якийсь мікс з точки зору енергетичної безпеки, я думаю, що проблема постачання викопного палива з Росії буде остаточно вирішено у 2024 році", - заявив міністр в ефірі "Чеського телебачення".

За словами Сікели, наразі в нідерландських терміналах Чеської Республіки законтрактовано близько трьох мільярдів кубометрів газу наступної зими, що покриє до 40% споживання. 

Крім того, протягом наступного року безперервно заповнюватимуться зрідженим природним газом чеські резервуари, ємність яких становить близько 3,5 млрд кубометрів. 

Решту необхідної кількості планується забезпечити за рахунок майбутніх контрактів з Алжиром, Норвегією та Катаром.

Як повідомлялося, міністри енергетики країн ЄС наприкінці листопада домовилися, що російський газ буде виключено з контрактів на спільну закупівлю блакитного палива.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.