Загрози вибуху ракети, що впала в Молдові, немає – МВС

Понеділок, 5 грудня 2022, 21:14

Фахівці з розмінування, які дослідили ракету, що впала в понеділок на території Молдови неподалік кордону з Україною, заявили про відсутність ризиків її вибуху.

Про це, як пише "Європейська правда", оголосило міністерство внутрішніх справ Молдови.

МЗС Молдови прокоментувало падіння ракети біля кордону з Україною

"Фахівці техніко-вибухотехнічної експертизи Bombteh дослідили корпус ракети та ще чотири елементи ракети, виявлені в різних місцях, і дійшли висновку, що вибухонебезпечні речовини на даному досліджуваному об'єкті відсутні", – йдеться в повідомленні.

У молдовському МВС додали, що розслідування обставин падіння ракети продовжують, а задля безпеки прикордонна поліція посилила патрулювання та підвищила рівень бойової готовності в районі інспекцій "Бричень" та "Окниця".

Як повідомлялося, раніше в понеділок співробітники міністерства внутрішніх справ Молдови виявили ракету поблизу міста Бричани, що біля кордону з Україною. Крім того, під час обстрілів держпідприємство Молдови Moldelectrica повідомило про порушення в системі електропостачання.

В українському МЗС заявили, що падіння ракети на території Молдови після ракетного удару Росії по Україні вкотре доводить, що російський ракетний терор несе величезні загрози не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: