Париж у 2023 році хоче збільшити кількість камер спостереження на вулицях

Четвер, 8 грудня 2022, 18:57

Паризька мерія оголосила про наміри збільшити кількість камер спостереження на вулицях міста для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

"Це дуже важливий інструмент, оскільки це дозволяє нам реагувати на проблему їзди по смугах для велосипедів, автотранспорту, порушення сигналів світлофора", - зазначив заступник мера з питань безпеки Ніколя Нордман. 

Париж з 2009 року інвестує у розбудову системи відеоспостереження у місті, фінансуючи встановлення та обслуговування камер. Головним відповідальним за них є поліція.

Планується на 4 млн євро профінансувати встановлення ще 315 нових камер у близько 60 місць, які вважаються найбільш пріоритетними - на додачу до 1456 місць, де вже ведеться спостереження. 

Поліція паралельно займеться облаштуванням камер у ще 130 місцях, які обирали з урахуванням наближчення Олімпійських ігор 2024 року, що проходитимуть у Парижі.

Протягом 2021 року завдяки камерам спостереження паризька поліція склала близько 280 000 протоколів про ті чи інші порушення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: