Глава Євроради зустрівся з українськими військовими на реабілітації

фото
Четвер, 19 січня 2023, 14:44

Президент Європейської ради Шарль Мішель відвідав українських військових в одному із реабілітаційних центрів у Києві. 

Про це Мішель розповів у своєму Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Вражений мужністю ветеранів у профінансованому ЄС реабілітаційному центрі в Києві. Україна незламна", - зазначив глава Євроради, опублікувавши фото з українськими військовими і медиками.

Як повідомляє "Суспільне", Мішель також сказав, що для ЄС важливо забезпечити не тільки фізичну підтримку військових, але також ментальну і психологічну. 

За його словами, це частина діяльності, в якій ЄС повинні більше підтримувати Україну в майбутньому. 

Він також зазначив, що сьогодні зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і обговорить з ним спільні конкретні заходи, аби надати більше допомоги.

"І я хотів би повторити, що ви можете розраховувати на людей в Європейському Союзі. Українці борються і чинять опір за своє власне майбутнє, за майбутнє своїх дітей. Всі ми знаємо, що українці також борються за безпеку Європи, а також за мрії всіх європейців, за обіцянки ЄС, які полягають у мирі та процвітанні", - сказав голова Європейської ради.

Він нагадав про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, додавши, що тільки спільними зусиллями "ця мрія стане реальністю".

Президент Європейської ради Шарль Мішель прибув до Києва з візитом 19 січня.

Нагадаємо, в останньому виступі у Європарламенті Шарль Мішель заявив, що виступає за надання Україні танків, включно з іншими необхідними видами озброєння.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: