Держдеп про відставки в Україні: випадки корупції не пов'язані з допомогою США

Середа, 25 січня 2023, 07:26

Американська влада впевнена, що звинувачення в корупції, які призвели до відставок в уряді України останніми днями, не стосуються військової та гуманітарної допомоги, наданої США.

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні, пише "Європейська правда".

"Безумовно, так. Ми надзвичайно серйозно ставимося до нашої відповідальності за забезпечення належного нагляду за всіма формами американської допомоги, яку ми надаємо Україні. Ми активно співпрацюємо з урядом України для забезпечення підзвітності. Існують виклики, пов'язані з нинішньою ситуацією, в якій наші українські партнери перебувають у розпалі жорстокої атаки з боку Російської Федерації. Але ми серйозно ставимося до цього зобов'язання, і ми все ще в змозі вжити заходів для забезпечення цієї підзвітності", - сказав Прайс.

За його словами, у США є команди в Києві та у Вашингтоні, "які працюють буквально цілодобово, щоб підтримати наших українських партнерів".

"І ключовий фокус полягає в тому, щоб забезпечити гарантії як підзвітності озброєнь, так і дотримання законів війни, вбудовані в усі зусилля з надання допомоги, оскільки ми допомагаємо Україні захищати свій суверенітет і свою територіальну цілісність від цієї триваючої агресії", - сказав він.

"Український народ дуже чітко висловив своє прагнення до належного врядування та прозорості. І в цьому випадку ми вітаємо швидкі та рішучі дії президента Зеленського, а також пильність українського громадянського суспільства та ЗМІ щодо протидії корупції, забезпечення ефективного моніторингу та підзвітності державних закупівель, а також притягнення до відповідальності осіб, наділених суспільною довірою, коли вони не виконують покладені на них зобов'язання та обов'язки", - додав речник.

Нагадаємо, 24 січня уряд прийняв кадрові рішення, звільнивши 6 заступників міністрів і погодивши звільнення 5 голів обласних військових адміністрацій.

У відставку також пішов заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.