Глава МЗС: загострення відносин із Росією фізичної загрози Естонії не несе

Середа, 25 січня 2023, 09:44

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що загострення дипломатичних відносин із Росією не створює загрози для безпеки країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Дипломатичні кроки не збільшують фізичну загрозу. Але з точки зору перспектив на майбутнє нічого виключати не можна. Я не хочу іронізувати, але завжди може бути ще гірше", - сказав Рейнсалу.

За його словами, після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами роботою посольств керуватимуть тимчасові повірені, а консульські послуги продовжать надавати.

"Естонія була дуже гучною і своєю позицією, можливо, важила у світовому масштабі більше, ніж її економіка і чисельність населення, що, звісно, дратувало Росію і Путіна", - сказав він.

Рейнсалу нагадав, що Литва ухвалила рішення знизити рівень відносин ще навесні, відразу після Ірпеня і Бучі. А потім Латвія на знак солідарності з Естонією теж вирішила піти на цей крок із 24 лютого.

"Дата пов'язана не з Днем Естонії, а з річницею початку вторгнення", - додав він.

Нагадаємо, посол Росії в Естонії на початку лютого повинен залишити країну після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами.

Латвія вимагає, щоб російський посол залишив країну до 24 лютого. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.