Естонія не збирається закривати посольство РФ

Середа, 25 січня 2023, 12:15

Естонія не має наміру закривати посольство Росії в Естонії, і Росія не заявляла про такий намір теж.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, передає "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Хоча і Естонія, і Росія зробили кроки зі скорочення кількості дипломатів у своїх країнах, наразі немає наміру висилати або відкликати всіх дипломатів з обох країн, сказав Рейнсалу.

"Наше посольство (у Москві - ред.) залишиться. У нас немає наміру ліквідувати російське посольство на території Естонської Республіки, і Росія не заявляла про такий намір", - сказав міністр закордонних справ.

Росія ухвалила рішення знизити рівень дипломатичних відносин з Естонією до тимчасового повіреного у справах, у зв'язку з чим послу Естонії в РФ Маргусу Лайдрі наказано покинути Росію до 7 лютого 2023 року. Зниження рівня дипломатичних відносин означає, що Росія також відкличе свого посла в Естонії Владіміра Ліпаєва.

За словами Рейнсалу, зараз немає сенсу говорити про припинення дипломатичних відносин між двома країнами, оскільки Естонії необхідне представництво в Москві з прагматичних причин.

"З огляду на громадян Естонії, з огляду на консульські інтереси, є раціональним мати дипломатичне представництво в Росії. Що стосується кроків у відповідь Росії /.../ наша відповідь на дипломатичні кроки чітка - ми діємо на основі паритету, і Росія повинна це враховувати. Усе", - підкреслив Рейнсалу.

Рейнсалу також заявив, що загострення дипломатичних відносин із Росією не створює загрози для безпеки країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: