У Тбілісі заявили, що Київ запевнив їх у відсутності небезпек для українців у Грузії

Середа, 25 січня 2023, 17:40

Міністерство закордонних справ Грузії стверджує, що українське зовнішньополітичне відомство запевнило його у відсутності загроз для українців під час їхнього перебування в Грузії.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия", про це йдеться в поширеному коментарі грузинського МЗС.

Зазначається, що в середу відбулась зустріч посла Грузії в Україні Георгія Закарашвілі із заступником міністра закордонних справ Євгеном Перебийносом.

"Українська сторона висловила вдячність Грузії як за політичну підтримку, так і за важливу гуманітарну допомогу, надану під час війни. Серед них було висловлено подяку з боку України за прийом українських біженців. Зазначено, що Україна та МЗС України вдячні грузинській стороні за прийом громадян України в Грузії та за їхню допомогу, і не вбачають жодної небезпеки щодо перебування громадян України в Грузії", – заявило МЗС Грузії.

Одночасно в грузинському МЗС відбулася зустріч із тимчасовим повіреним у справах України Андрієм Касьяновим. Перед зустріччю Тбілісі повідомило, що Касьянова викликали для роз'яснень щодо останніх заяв у ЗМІ.

Ймовірно, йдеться про його інтерв'ю "Європейській правді", де український дипломат зазначив: якщо прямі рейси між Грузією і Росією буде відновлено і виникне загроза життю і безпеці українців, які перебувають у країні, Київ не відкидає можливості їхньої евакуації. Касьянов також сказав, що влада Грузії почала рух у протилежному напрямку від Європейського Союзу та НАТО, хоча офіційно продовжує декларувати дотримання європейського шляху.

Після зустрічі в грузинському МЗС український дипломат покинув будівлю відомства, не зробивши коментарів для ЗМІ. Раніше у відповідь на критику він сказав, що його слова вирвали з контексту.

МЗС Грузії прокоментувало зустріч із Касьяновим, зазначивши, що "безпідставні заяви не сприяють дружнім відносинам між двома країнами", і висловило сподівання, що сторони спрямують зусилля на подальший розвиток відносин.

Дивіться повну розмову з українським дипломатом: Евакуація українців з Грузії та посилення впливу РФ. Інтерв'ю дипломата про дружбу Тбілісі й Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.