Компанія Meta вирішила розблокувати Трампа у Facebook та Instagram

Четвер, 26 січня 2023, 07:36

Компанія Meta вирішила розблокувати Трампа у Facebook та Instagram через два роки після того, як йому закрили доступ до облікових записів на тлі штурму Капітолію.

Як повідомляє Axios, пише "Європейська правда", про це оголосив керівник компанії Нік Клегг.

"Ми завжди вважали, що американці повинні мати можливість чути голоси людей, які претендують на лідерство в країні, і не хочемо таким чином стояти у них на шляху", - заявив він.

Облікові записи планують розблокувати у найближчі тижні. 

Як відомо, соцмережа поруч із Twitter та іншими невдовзі після подій 6 січня 2021 року заблокувала Трампа на підставі того, що він порушує правила і може через платформу підбурювати своїх прихильників на якісь дії. У Facebook та Instagram в експрезидента залишилося 34 млн та 23 млн підписників відповідно. 

Якщо він справді отримає доступ до облікових записів, вони потенційно можуть знову задіятися під час наступної спроби Трампа змагатися за посаду президента - у попередніх кампаніях він активно використовував їхні інструменти реклами. 

Клегг додав, що на Трампа будуть поширюватися усі нові правила, зокрема щодо регулювання облікових записів відомих осіб у період заворушень. Залежно від серйозності порушень, за це можна отримати обмеження акаунта на період від місяця до двох років. 

"Ми не хочемо, якщо він знов почне користуватись нашими послугами, щоб знову зробив те саме, що 6 січня - використав наші сервіси для дискредитації виборів у 2024 році, так як намагався у 2020", - зазначив керівник кампанії. 

При цьому, за його словами, компанія може задіювати додаткові технічні інструменти для "ризикових" постів - як, наприклад, з натяками на QAnon - та обмежувати охоплення, не блокуючи їх, не відображати кнопку "поділитися", не дозволяти рекламу. 

Клегг каже, що Meta не контактувала з представниками Трампа і не знає, чи він збирається повернутись на платформу, коли отримає можливість. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: