Польща обговорить зі США деталі майбутнього візиту Байдена

Вівторок, 31 січня 2023, 19:24

Польща звернеться до представників США для обговорення подробиць майбутнього візиту американського президента Джо Байдена, який, як очікується, може відбутись напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо", у вівторок оголосив голова Бюро міжнародної політики в канцелярії президента Польщі Марчин Пшидач.

"Пам’ятаймо, що ми мали цілу плеяду американських політиків у Варшаві, від президента Байдена починаючи, через Ненсі Пелосі, віце-президентку Камалу Гарріс, державного секретаря, шефа Пентагону, також представників середовищ, пов’язаних із розвідкою", – сказав Пшидач.

"Усі ці зустрічі відбувалися у Варшаві. Варшава відіграє дуже важливу роль як місце експертної, політичної дискусії, формування закордонної політики, також США. Хочемо підтримати добру атмосферу та інтенсивність наших контактів", – додав він у розмові з журналістами.

Байден заявив, що обговорить із Зеленським потреби України у зброї

Як зазначає "Польське радіо", напередодні Байден заявив, що планує відвідати Польщу. Планується, що візит президента США до Європи відбудеться приблизно в роковини повномасштабного російського вторгнення в Україну, що сталося 24 лютого 2022 року.

Минулого тижня  джерела телеканалу NBC News повідомили, що Білий дім вивчає, як Байден міг би відзначити річницю війни в Україні. За їхніми словами, Байден має на меті використати цей момент, щоб привернути увагу до стійкості України проти жорстокої воєнної кампанії Росії і підтвердити солідарність США з українським народом, у той час як конфлікт вступає в нову фазу.

Водночас у Білому домі виключали можливість візиту Байдена до України станом на зараз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: