Байден хоче відвідати Україну, але "поки не час" – Білий дім

П'ятниця, 27 січня 2023, 17:16

За словами координатора Ради національної безпеки Білого дому з питань стратегічних комунікацій Джона Кірбі, президент США Джо Байден не відмовився від ідеї відвідати Україну, але наразі таких планів немає.

Про це, як пише "Європейська правда", Кірбі сказав в інтерв’ю CNN.

"Гадаю, президент (Байден) однозначно хотів би (відвідати Україну) в будь-який відповідний для цього час. Ми б хотіли зробити це. Але зараз ще не настав той час", – зазначив він.

Представник Білого дому так само ухилився від відповіді на питання, чи планує Байден поїздку в Європу на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Він продовжує підтримувати тісний зв’язок із президентом Зеленським. Вони спілкуються досить часто. Знову-таки, ми зосереджуємось на тому, щоб озброювати Україну", – сказав Кірбі.

Напередодні джерела телеканалу NBC News повідомили, що Білий дім вивчає, як Байден міг би відзначити річницю війни в Україні. За їхніми словами, Байден має на меті використати цей момент, щоб привернути увагу до стійкості України проти жорстокої воєнної кампанії Росії і підтвердити солідарність США з українським народом, у той час як конфлікт вступає в нову фазу.

Стверджувалось, що президент США розглядає можливість поїздки до Європи. Для візиту розглядаються різні місця, включаючи Польщу, повідомили два джерела.

За словами трьох американських чиновників, представники адміністрації Байдена також обговорювали можливість оголошення ще одного великого пакета військової допомоги Україні, приуроченого до річниці російського вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: