Швеція планує відновити призов для служб екстреної допомоги

Понеділок, 9 січня 2023, 12:49

Уряд Швеції планує відновити цивільний призов, щоб зміцнити обороноздатність країни.

Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, пише "Європейська правда" з посиланням на Svenska Dagbladet.

Уряд звернеться до Шведського агентства з питань надзвичайних ситуацій з проханням підготувати пропозиції щодо навчання для людей, яких попросять служити в муніципальних службах екстреної допомоги у разі воєнного конфлікту.

План спрямований на зміцнення цивільної оборони, а також надання можливості призовникам, які не бажають проходити військову підготовку.

На першому етапі програма може торкнутися понад 2000 осіб, які мають досвід роботи в рятувальній службі. "Усе це є частиною основи зміцнення загальної оборони", - сказав Крістерссон.

Нагадаємо, у нещодавній телефонній розмові з Володимиром Зеленським прем’єр Швеції пообіцяв подальшу військову підтримку Україні.

Як відомо, Швеція з 1 січня розпочала піврічне головування в Раді Європейського Союзу.

У 2023 році напрямки роботи головування будуть концентруватися на подоланні наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну, запевнили в уряді Швеції. 

Нагадаємо, наприкінці 2021 року в Швеції розпочав роботу новий уряд, а соціал-демократи, які багато років були при владі, пішли в опозицію - детальніше про це у статті "Як подолати ризики, що несе коаліція у Швеції за участю ультраправих".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: