Зеленський: готуємо нові реформи та чекаємо новин від саміту ЄС

Середа, 1 лютого 2023, 09:15

Президент Володимир Зеленський напередодні саміту Україна-ЄС очікує рішень від Європейського Союзу щодо прогресу Києва на шляху до ЄС та обіцяє нові реформи.

По це глава держави сказав у своєму зверненні у вівторок ввечері, повідомляє "Європейська правда".

За словами Зеленського, влада фіналізує підготовку до саміту Україна-ЄС, який запланований на цей тиждень.

"Загалом тиждень має бути повною мірою цього слова євроінтеграційним. Ми очікуємо новин для України, очікуємо рішень наших партнерів в Євросоюзі, які будуть відповідати досягнутому рівню взаємодії між нашими інституціями та ЄС і нашому прогресу. Прогресу, який очевидно є, навіть попри повномасштабну війну", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що у вівторок провів тривалу нараду з міжнародним блоком уряду і офісу і анонсував нові реформи.

"Готуємо українські пропозиції для переговорів з представниками ЄС. І дуже важливо - готуємо нові реформи в Україні. Реформи, які у багатьох аспектах змінять соціально-правову та політичну реальність, зроблять їх людянішими, прозорішими, ефективнішими. Але всі деталі - згодом, за результатами відповідних зустрічей", - додав президент.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого у Києві. Напередодні зустрічі відбудуться консультації між Європейською комісією та українським урядом. 

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Але насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Детальніше у статті: Україну не готують до прориву: як саміт у Києві оголив розбіжності щодо розширення ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.